Hoppa till huvudinnehåll

Hoppet lever för Jaro – tog måsteseger

Joni Remesaho har tagit chansen i FF Jaro.
Joni Remesaho fanns åter med i startelvan när Jaro spelade mot FC KTP. Joni Remesaho har tagit chansen i FF Jaro. Bild: YLE/AnttiKoivukangas joni remesaho,FF Jaro,Jakobstad

Jaro grep sista halmstrået i kampen om en plats i ligakvalet. Nu behöver Jakobstadslaget hjälp från annat håll för att kunna fullborda en otrolig vändning på säsongen.

I våras var det krisrubriker runt Jaro efter att de klena resultaten avlöst varandra. Till slut gick klubben och tränaren Alexei Eremenko skilda vägar.

Sedan dess har huvudtränaren Kristian Heames fått ordning på torpet. Efter förra helgens derbyseger mot KPV sa assisterande tränaren Niklas Vidjeskog så här om läget till Yle Sporten:

– Vi har inget att förlora. Nu har alla räknat ut oss, men vi ska vinna varje match. Vi får se hur långt det räcker.

Alanko målskytt igen

Jaro lyckades åtminstone uppfylla sin del av kontraktet på söndagen. I hemmamatchen mot nästjumbon FC KTP blev det tre totalt nödvändiga poäng för att hålla hoppet om ligaavancemang vid liv.

Precis som senast var det VPS-lånet Samu Alanko som inledde målskyttet för Jaro. Precis före paus punkterade han nollan framåt och fortsatte sin succéartade sejour i Jakobstad.

I den andra halvleken fyllde Papa Niang och Markus Kronholm på med varsitt mål och Jaro vann till slut med 3–1.

Hoppa över Twitterpostning

JJK bjöd in de andra

Med två omgångar kvar ligger Jaro fyra i division 1. Laget har 41 poäng och nu väntar en rafflande avslutning av serien.

På söndagen föll serieledaren JJK överraskande hemma mot KPV. Därmed rullade Jyväskylägänget ut dörrmattan för de andra lagen i kampen om att vinna division 1 och ta direktplatsen till ligan.

Det som är solklart är att Jaro behöver hjälp från andra lag för att ha chans att kunna ta steget tillbaka till finrummet direkt.

Toppkvartettens återstående program:

JJK (46 poäng)
15 oktober: FC Haka–JJK
22 oktober: JJK–AC Oulu

TPS (45 poäng)
15 oktober: AC Oulu–TPS
22 oktober: TPS–EIF

AC Oulu (43 poäng)
15 oktober: AC Oulu–TPS
22 oktober: JJK–AC Oulu

Jaro (41 poäng)
15 oktober: EIF–Jaro
22 oktober: Jaro–GrIFK

Resultat, division 1:

GrIFK–FC Haka 1–0 (0–0)
JJK–KPV 0–1 (0–1)
Jaro–FC KTP 3–1 (1–0)

Se hela division 1-tabellen här.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport