Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Detta är MGP-juryn 2016

Jurymedlemmarna i MGP 2016 - Benjamin, Eva Kela och Ella Sanoo.
Benjamin, Eva Kela och Ella Sanoo ger i år poäng åt MGP-deltagarna. Jurymedlemmarna i MGP 2016 - Benjamin, Eva Kela och Ella Sanoo. Bild: Mtv/ Cityportal/Nico Backström / Ella Koskela mgp

Tre vassa jurymedlemmar har valts ut. De här tre kommer att dela ut poängen åt finalisterna i årets MGP.

Vi har Benjamin.

Benjamin Peltonen på X3M Danceathon 3
Benjamin Peltonen slog igenom som Instagramstjärna och är också musiker. Benjamin Peltonen på X3M Danceathon 3 Bild: Niclas Runeberg/X3M x3mdanceathon

Benjamin Peltonen, eller bara Benjamin, är aktuell med hiten Man on the Moon och som artist i musikprogrammet Tähdet, tähdet. Han är rutinerad i MGP-sammanhang då han i fjol uppträdde som gästartist.

Så här kommenterar Benjamin sin medverkan:

- Jag har kollar på MGP sedan 2008 och alltid älskat programmet. Jag är så stolt över alla deltagare som vågat sig med i tävlingen!

Den andra jurymedlemmen är Eva Kela.

MGP 2012
Eva Kela har under flera år varit programledare för MGP. Här tillsammans med Jonathan Jontti Granbacka. MGP 2012 Bild: Yle / Kimmo Räisänen mgp 2012

Eva Kela är en omtyckt TV-profil i landet. Hon har en sprudlande och positiv personlighet, som hon kommer ta med sig också som jurymedlem.

Hon har varit programledare för MGP - och hon ser fram emot att nu återvända som jurymedlem.

Sist men inte minst - Ella Sanoo.

Ella Sanoo
Ella Koskela är en tidigare MGP-deltagare som nu satsar på musiken. Ella Sanoo Bild: Yle/Petter Sandelin ella sanoo

Ella Sanoo och Eva Kela möts igen. Tidigare var den ena programledare och den andra artist. Nu är de likvärdiga jurymedlemmar.

Ella Koskela har just släppt en ny singel - Magic Call. Den tidigare låten Leave This Town har spelats flitigt på de finländska radiokanalerna.

Så vem av MGP-artisterna kommer charma de här domarna mest? Det ser vi på lördag. Missa inte årets MGP-final den 8 oktober klockan 19.50 på Yle Fem och Arenan.