Hoppa till huvudinnehåll

Efter derbyoroligheterna: HJK portar fyra personer – också HIFK tar avstånd

Våld på fotbollsmatchen HIFK-HJK
Ordningsvakterna fick ingripa då lagens anhängare stormade planen under derbyt i Helsingfors. Våld på fotbollsmatchen HIFK-HJK Bild: All Over Press HIFK Fotboll,HJK Helsingfors

Helsingforsklubben HJK meddelar att man har gett portförbud åt fyra personer som deltog i läktarbråken under derbyt mot HIFK. Anhängarkultur är viktigt, men säkerhet ännu viktigare, skriver klubben i ett pressmeddelande.

HJK meddelar att man identifierat fyra personer som intog planen och slogs med ordningsvakterna efter slutvisslingen. Dessa personer är inte längre välkomna till HJK:s matcher, skriver klubben.

– Vi ansvarar för säkerheten på vår anhängarläktare enligt den överenskommelse som vi har med HIFK och tar därmed ansvar för det som skett, skriver man i pressmeddelandet.

Klubben poängterar att man också samarbetar tätt med myndigheterna för att garantera säkerheten under matcherna. HJK tar dessutom starkt avstånd till allt våld.

Portförbud också aktuella från HIFK

Helsingfors IFK publicerade senare på måndagen ett pressmeddelande där också HIFK tar avstånd från våldsamheterna på läktaren. Passion är bra, men nu gick man för långt, skriver klubben.

– Vi samarbetar med myndigheterna för att identifiera de personer som äventyrade säkerheten och dessa personer är inte längre välkomna till våra matcher, skriver klubben i meddelandet som är undertecknat av ordförandena Christoffer Perret och Kaarlo Kankkunen.

– Vi har nolltolerans för våld, men uppmuntrar alla att heja på klubben så bra de kan, skriver klubben.

HIFK poängterar också att användningen av bengaler och smällbomber nu orsakade riktiga farosituationer på läktaren.

Artikeln uppdaterad med HIFK:s ställningstagande klockan 13:38.