Hoppa till huvudinnehåll

Folkets musikskola: Vad vill du veta om musik?

glasögon på noter
glasögon på noter Bild: Dayne Topkin - Unsplash folkets musikskola

Vem komponerade den första operan? Vem bestämmer musiken som spelas på radio? Hur stort entourage har Beyoncé då hon är på turné? Varför ville inte kornettisten Freddie Keppard spela in den första jazzskivan? Hur gör man ett surround sound?

Har du några musikfrågor som du suttit länge och funderat på? Låt då musikredaktionen kavla upp ärmarna och leta reda på svaren! Skicka in dina funderingar och frågor om vad som helst som har med musik att göra så tar vi reda på svaret. Klichén “Det finns inga dumma frågor” står stark och stolt i detta sammanhang!

Alla sorters frågor är välkomna, så länge de på något sätt handlar om musik. Vi svarar på så många frågor som möjligt. Du kan ställa frågorna anonymt och eventuella kontaktuppgifter behandlas konfidentiellt. Frågorna och svaren publiceras på svenska.yle.fi och kommer också att höras i Yle Vega.

Vad vill du att musikredaktionen ska ta reda på?

Läs också