Hoppa till huvudinnehåll

The Guardian: Sergei Eremenko en av världens största fotbollstalanger

Sergei Eremenko i Jaro-tröjan.
Sergei Eremenko bytte ut Jaro mot schweiziska FC Basel i somras. Sergei Eremenko i Jaro-tröjan. Bild: ©Tomi Hänninen. All rights reserved. Sergei Eremenko,FF Jaro,fotboll

FF Jaro-produkten Sergei Eremenko är med på ansedda The Guardians lista över 60 av världens största fotbollstalanger födda år 1999.

Engelska The Guardian publicerar varje år en lista på de största 17 år gamla talangerna i fotbollsvärlden. I fjol platsade dåvarande FC Inter-spelaren Kaan Kairinen på listan, tillsammans med spelare som Martin Ødegaard.

I år får en annan finländsk guldklimp stå i rampljuset.

The Guardian skriver att Sergei Eremenko var en viktig del av Jaros ligalag år 2015 och att han visade prov på utmärkt teknik och spelsinne innan flytten till Basel.

Tidningen påpekar också att Eremenko får välja mellan att representera Finlands och Rysslands landslag om hans goda utveckling fortsätter.

Fortsätter i brödernas fotspår

Sergei är det nyaste i fotbollsfabriken Eremenko. Precis som de äldre bröderna Alexei junior och Roman siktar Sergei på en proffskarriär.

Sergei har visat framfötterna i de finländska juniorlandslagen och hann spela för Jaro både i ligan och i division 1 innan han packade väskorna och flyttade till FC Basel i somras.

Sverige har två representanter

Två svenska juniorer platsar på listan: Joel Asoro, som spelar för Sunderland, och AIK:s underbarn Alexander Isak.

The Guardian skriver att Isak dribblar på ett fantastisk sätt och är kylig i avsluten. Asoro uppges vara en spelare med superb snabbhet och teknik.

Danska Jens Odgaard och Islands Kobeinn Finnson finns också med på listan. Norge har ingen representant.

Målvakten Gianluigi Donnarumma hör till listans största profiler. Donnarumma blev i augusti den yngsta spelaren i Italiens herrlandslag på över 100 år och har glänst för AC Milan i Serie A.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport