Hoppa till huvudinnehåll

Jättetalangen imponerar: ”Visar att han är en speciell spelare”

Eeli Tolvanen intervjuas.
Eeli Tolvanen är nästa stora löfte i finländsk ishockey. Eeli Tolvanen intervjuas. Bild: Yle/Tommi Seppälä Eeli Tolvanen,Finlands herrjuniorlandslag i ishockey

De finländska superlöftena i ishockey tar inte slut med Patrik Laine och Jesse Puljujärvi. Eeli Tolvanen imponerar på NHL:s scouter i den amerikanska juniorserien USHL. ”Han syns alltid på isen.”

Den gångna sommarens NHL-draft var en sällan skådad succé för finländsk del. Patrik Laine, Jesse Puljujärvi och Olli Juolevi fullbordade en makalös draft när de valdes som tvåa, fyra och femma totalt.

Men de finländska jättelöftena tar ju inte slut där. I det lag som tog hem U18-VM i våras finns flera potentiella stjärnor. En av dem är Eeli Tolvanen.

Tolvanen har fostrats i Blues, men sedan förra säsongen spelar han i den amerikanska juniorserien USHL. Där går det riktigt bra för Tolvanen.

"Är intressant för många"

Han valdes till förra veckans bästa anfallare i serien med sina fyra poäng på tre matcher – och han får beröm av NHL:s scouter.

– Tolvanen visar alla tecken på att han är en speciell spelare för draften. Han är en av spelarna som alltid syns på isen med sin fart, smarthet och teknik. Han arbetar dessutom hårt och vill ta kampen, säger NHL:s chefsscout Dan Marr till nhl.com.

Tolvanen förväntas gå tidigt i draften nästa sommar. Sioux City-spelaren gjorde 38 poäng i USHL förra säsongen och verkar fortsätta i samma stil i höst.

– Han är intressant för många och hans saldo talar sitt tydliga språk, säger Marr.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport