Hoppa till huvudinnehåll

Chile illa ute - VM-kvalet i Sydamerika halvvägs

Ecuador spelar mot Chile i VM-kvalet.
Renato Ibarra (Ecuador) steget före Gonzalo Jara (Chile). Ecuador spelar mot Chile i VM-kvalet. Bild: . EPA/Freddy Constante Gonzalo Jara,Chiles herrlandslag i fotboll

Det sydamerikanska VM-kvalet i fotboll har nått halvvägs och de regerande Copa America-mästarna Chile är fortfarande långt ifrån en plats i Ryssland 2018.

Den senaste smällen åkte Chile på i den nionde matchomgången som avgjordes under torsdagen. Laget åkte på en klar bortaförlust, 0-3 i Ecuador i en match där hemmalagets Antonio Valencia var på lysande spelhumör med ett mål och en assist.

Hoppa över Twitterpostning

Chile har nu samlat elva poäng på nio matcher och ligger fem poäng ifrån femteplatsen i gruppen, som berättigar till fortsatt kval.

På de fyra direktkvalificerade platserna sitter just nu Uruguay, Brasilien, Ecuador och Colombua. Uruguay slog Venezuela med klara 3-0 efter bland annat två mål av Edinson Cavani medan Brasilien krossade Bolivia med hela 5-0. Segern var Brasiliens tredje raka under nye förbundskaptenen Tite.

Argentina utan Lionel Messi tappade en 2-1 ledning på bortaplan i Peru, när Christian Cueva från straffpunkten kvitterade i den 84:e minuten.

Fyra lag går direkt till fotbolls-VM från Sydamerika medan det femte laget fortsätter kvala.

VM-kval, 6 oktober, Sydamerika:

Ecuador - Chile 3-0 (2-0)
Uruguay - Venezuela 3-0 (1-0)
Paraguay - Colombia 0-1 (0-0)
Brasilia - Bolivia 5-0 (4-0)
Peru - Argentina 2-2 (0-1)

VM-kval, matcher den 11 oktober:

Bolivia - Ecuador
Colombia - Uruguay
Argentina - Paraguay
Chile - Peru
Venezuela - Brasilien

Kolla in läget i VM-kvalet i Sydamerika på Wikipedia.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport