Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Bakom kulisserna på MGP 2016

Backstage på MGP 2016.
Backstage på MGP 2016. Backstage på MGP 2016. Bild: Yle / Catariina Salo backstage

Hur förbereder sej juryn för sitt uppdrag? Hur nervösa är artisterna? Hur ser det ut i kontrollrummet? Häng med på en resa bakom kulisserna på MGP 2016!

Hela dagen har de varit beredda, finalisterna i årets MGP. De har övat i flera dagar och nu är det snart dags för dem att vara i direktsändning.

Ingen nervositet märks i rummet där artisterna och dansarna sitter och väntar. De ritar, spelar Twister och äter smörgåsar. Helt vanligt!

Efter generalrepetitionen är stämningen lite skarpare, någon säger att hon sjöng fel i sista raden någon annan att det var det roligaste de varit med om.

Årets jury består av Eva Kela, Benjamin och Ella Sanoo. Eva har tidigare varit programledare för MGP och är nervös för sin nya roll.

- Tidigare var jag ju en peppande kompis för artisterna, säger Eva som nu ska bedöma dem.

I en korridor springer vi på Ted Forsström och den lurviga rymdvarelsen Pippaluk. Ted berättar att Pippaluk betyder "söt liten sak" på grönländska.

- Pipaluk är regissör, han tycker väldigt mycket om film, kan Ted också berätta.

Sedan blir det final, och nu märker man redan att luften sväller över av förväntan. Kommer alla att komma ihåg orden till sina låtar, ska programledarna klara av att hållas på scenen, och hur går det när Pippaluk ska regissera MGP? Kolla in bildkavalkaden från eftermiddagen och kvällen under MGP 2016!

Mer från programmet

Vinnarna i MGP 2019 Valter & Asta står med ryggarna mot varandra och sjunger sin MGP-låt "Jag klarar mig själv".
Vinnarna i MGP 2019 Valter & Asta står med ryggarna mot varandra och sjunger sin MGP-låt "Jag klarar mig själv". Bild: Jaakko Vuorenmaa MGP,Norsk Melodi Grand Prix,mgp 2020
Melvin poserar med solglasögon, keps och huva på huvudet. Oliver står med armarna i kors. Melvin håller sin vänstra arm på Olivers vänstra axel.
Melvin poserar med solglasögon, keps och huva på huvudet. Oliver står med armarna i kors. Melvin håller sin vänstra arm på Olivers vänstra axel. Bild: Jaakko Vuorenmaa Norsk Melodi Grand Prix,MGP,musik,finalist,artist,Oliver Svarvar
Ollie poserar med armarna i kors och ett leende på läpparna.
Ollie poserar med armarna i kors och ett leende på läpparna. Bild: Jaakko Vuorenmaa Norsk Melodi Grand Prix,MGP,musik,finalist,artist,Oliver Takanen