Hoppa till huvudinnehåll

John Guidetti sågas efter Sveriges målfattiga match – spelaren själv: "Det är min bästa landskamp"

John Guidetti är en svensk fotbollsspelare.
John Guidetti var nöjd efter 1–0 över Luxemburg. John Guidetti är en svensk fotbollsspelare. Bild: imago/Majerus/ All Over Press John Guidetti

Sveriges herrlandslag i fotboll hade en svettig kväll mot Luxemburg men kunde tack vare ett mål av Mikael Lustig ta tre poäng i VM-kvalet. John Guidetti hör till dem som svenska medier sågar – men anfallaren själv tycker han gjorde landslagskarriärens bästa match.

Sverige gjorde precis vad som krävdes för seger och fick med sig 1–0 över Luxemburg. Men tonen i den svenska pressen efter en knapp seger över pyttenationen är allt annat än ljuv.

– Det är segern vi tar med oss, men det är missarna vi minns, inleder Aftonbladets krönikör Erik Niva sin text om matchen.

Anfallet, med Marcus Berg och John Guidetti i spetsen, missade en hel del lägen och det tar också Nivas kollega Simon Bank upp:

– Guidetti får chansen igen, han spelar inte så mycket i Celta, och jag tycker att han känns ganska endimensionell i sitt spel, tyvärr. Ligger och maler i samma tempo, arbetar jättehårt, men det är väldigt lite gå ner i tempo, gå upp i tempo. Han kommer inte heller till speciellt många av Sveriges 24 avslut, konstaterade Bank om Guidetti, som gjorde sitt första landslagsmål i juni.

Guidetti själv var betydligt nöjdare med sin prestation.

– Jag är otroligt nöjd med min insats, jag tycker att det är min bästa landskamp. Jag tycker hela laget gör det bra, det är otroligt skönt med tre poäng, sade Guidetti.

Härnäst möter Sverige Bulgarien på måndag.