Hoppa till huvudinnehåll

Lyckade minuter gav TPS silver – TiPS faller ur ligan

Ria Öling avlossar ett skott mot TiPS.
Ria Öling gjorde ett mål för TPS i den sista matchen. Ria Öling avlossar ett skott mot TiPS. Bild: Yle/Sebastian Backman Damligan,Turun Palloseura (fotboll),Ria Öling

Ria Öling och Jutta Rantala såg till att TPS lyckades ta sig förbi FC Honka i den sista omgången och greja silvret i Damligan. TiPS får i sin tur ta ny fart i division 1.

Trots att PK-35 redan tidigare säkrat guldet i Damligan så var det mycket som stod på spel både i toppen och botten när den sista omgången spelades på lördagen.

Honka och TPS gick en hård kamp om silvret medan Nice Futis och TiPS försökte undvika degradering till division 1.

Honka som låg tvåa inför den sista omgången mötte Pallokissat på hemmaplan i Esbo men där fick man bara nöja sig med oavgjort 2–2.

Ria Öling och Jutta Rantala såg till att TPS besegrade mästarna PK-35 på bortaplan med 2–0 och därmed gick silvret till Åbolaget. Öling gjorde 1–0 i den 71:a minuten och Rantala ökade på till 2–0 nio minuter senare.

Det här var TPS första medalj i ligan på 31 år.

TiPS ner i division 1

Nykomlingen TiPS har haft en väldigt svår säsong i ligan men laget låg på kvalplats inför den sista matchen mot Nice Futis. Avståndet ner till Nice Futis på sista plats var tre poäng inför lördagens match.

TiPS såg länge ut att klara kvalplatsen då man hade 1–1 då fem minuter återstod av matchen. Men då avgjorde Milla Rantamäki och Nice Futis tog sig upp på kvalplats tack vare bättre målskillnad.

Resultat:

PK-35 – TPS 0–2

FC Honka – Pallokissat 2–2

HJK – Åland United 7–1

Nice Futis – TiPS 2–1

Läs också

Nyligen publicerat - Sport