Hoppa till huvudinnehåll

Wilma Sjöholm hjälte för FC United – stiger till ettan

17-åriga Wilma Sjöholm är en stor talang inom fotboll.
Wilma Sjöholm gjorde två mål mot TPV. 17-åriga Wilma Sjöholm är en stor talang inom fotboll. Bild: Yle/Antti Koivukangas Jakobstad,damfotboll,fc united

FC United såg ut att slarva bort segern men på stopptid avgjorde Ida Backman och Jakobstadslaget kommer att spela i division 1 nästa säsong.

FC United hade sina glansdagar i början av 2000-talet då klubben vann ligaguld två gånger och även Finska cupen tre gånger.

2011 spelade FC United senast i ligan men efter det blev det fritt fall och sedan 2013 har klubben hållit till i division 2.

Nu tar man steget upp till division 1 efter seger över TPV i den andra matchen i avancemangskvalet med 4–3.

Efter 0–0 i Tammerfors för en vecka sedan dominerade FC United stort i den första halvleken på hemmaplan i Jakobstad. Efter två mål av Wilma Sjöholm och ett av Ronja Forslund ledde laget med 3–0 efter 45 minuter och allt var upplagt för fest i Jakobstad.

Men i den andra halvleken tappade FC United allt och TPV kom ikapp. Med åtta minuter kvar att spela gjorde Niina Huotari 3–3 vilket då betydde att TPV var på väg uppåt i seriesystemet.

Men när klockan hade passerat 90 minuter klev Ida Backman fram och såg till att FC United spelar i division 1 nästa säsong.