Hoppa till huvudinnehåll

Polisen förbereder sig på bråk i Tammerfors

Kroatiska fans har kastat facklor på plan i matchen mot Tjeckien i fotbolls-EM.
Kroatiska supportrar kastade in bengaliska eldar i EM-matchen mot Tjeckien i somras. Kroatiska fans har kastat facklor på plan i matchen mot Tjeckien i fotbolls-EM. Europamästerskapet i fotboll 2016

Polisen och räddningsverket har förberett sig på att de kroatiska fotbollssupportrarna kan leva rövare i samband med VM-kvalmatchen mot Finland. Polisen har varit i kontakt med kroatiska myndigheter.

Finland och Kroatien drabbar samman klockan 19 på söndag i Tammerfors. Polisen beskriver drabbningen som en normalriskmatch, trots att de kroatiska supportrarnas oroliga beteende den senaste tiden.

Några hundra kroatiska supportrar förväntas ta sig till Tammerfors för matchen.

– Polisen ser till att Finlands och Kroatiens anhängare inte möter varandra inför matchen. Bortafansen eskorteras till sin läktardel, säger kommissarie Petri Kollanen, som ansvarar för matchen.

Bengaler och mördarrop

Polisen har varit i kontakt med sina kroatiska kollegor för att identifiera potentiella trubbelmakare.

Fanatiska kroatiska supportrar och landets fotbollsförbund ligger i luven på varandra. I EM i somras kastade huliganer in bengaliska eldar på planen, för att förbundet skulle få böta.

– Vi kommer inte att kvalificera oss till VM i Ryssland. Inte på grund av de sportsliga resultaten, utan för att vissa supportrar kommer att ställa till med så mycket kaos att landslaget kommer att kastas ut ur VM-kvalet, sade en kroatisk journalist i somras.

Under kvalmatchen mellan Kosovo och Kroatien på torsdag ropades det unisont på läktaren om att döda serber.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport