Hoppa till huvudinnehåll

Jokerit spetsar truppen – tidigare junior återvänder till klubben

Antti Pihlström i landslagsdressen våren 2016.
Antti Pihlström i landslagsdressen våren 2016. Antti Pihlström i landslagsdressen våren 2016. Bild: Samppa Toivonen / All Over Press Antti Pihlström

Ishockeyklubben Jokerit, som spelar i KHL, meddelar att laget har spetsat truppen med anfallsspelaren Antti Pihlström. Kontraktet gäller till och med nästa säsong.

Pihlström, som är 31 år gammal, har under de fem senaste säsongerna spelat i KHL, där han har representerat Salavat Julajev Ufa och CSKA Moskva. Han förväntas kunna debutera tidigast på torsdagen då Jokerit möter Severstal Tjerepovets på bortais.

Säsongen 2015–2016 inledde han i schweiziska Fribourg, där finländaren noterades för 3+1=4 poäng på 10 matcher.

– Pihlström tillför laget energi, erfarenhet, karaktär och snabbhet. Han har spelat viktiga matcher i såväl KHL:s topplag och som landslaget och har alltid spelat på hög nivå, sade Jokerits General Manager Jari Kurri på klubbens webbplats.

I Finland har Pihlström spelat två säsonger i Jokerits juniorlag. På seniornivå har yttern representerat Blues, SaiPa, HPK och JYP.

Förra säsongen blev det 16+12=28 poäng på 60 matcher i grundseriens topplag CSKA Moskva.

I landslaget var Pihlström med om att vinna VM-guld våren 2011. På meritlistan finns också ett VM-silver, ett VM-brons och ett OS-brons. Säsongerna 2007–2009 noterades Pihlström för 54 matcher i NHL-laget Nashville Predators.

Läs också