Hoppa till huvudinnehåll

Pojos Joni Wiman både nöjd och missnöjd med GRC-säsongen

Joni Wiman kör rallycross
Joni Wiman avlutade GRC-säsongen med att placera sig femte i det sista loppet. Joni Wiman kör rallycross Bild: Yle/ Christopher Marins rallycrossförare

Under veckoslutet avslutade Joni Wiman sin fjärde säsong i den amerikanska rallycrosserien GRC. Pojobördige Wiman är både nöjd och missnöjd med säsongen.

Joni Wiman avbröt det nästsista loppet och placerade sig på en elfte plats. I den sista deltävlingen blev han femte i Supercarklassen. De två sista deltävlingarna kördes under veckoslutet i Los Angeles, Kalifornien.

Han har tudelade känslor efter det sista tävlingsveckoslutet.

- Bilen var nog snabb och resultaten i finalerna i de två loppen berättar inte hela sanningen. Det var en trång bana och när tolv bilar kommer in i första kurvan så smäller det alltid.

Tyvärr var jag där som det small i båda loppen, säger Joni Wiman.

- Jag är inte nöjd med min femte placering i det sista loppet. Jag vann mitt semifinalheat och startade som tvåa i finalen. Vi var beredda att vinna loppet.

Hann inte testa bilen

Joni Wiman kan inte riktigt säga om han är helt nöjd med säsongen 2016.

- Vi hade en ny bil som vi inte hunnit testa så mycket men, vi har gått framåt hela tiden. Det är förstås inte lätt att hoppa in i en ny bil och tro att man vinner.

Joni Wiman och Sebastian Eriksson.
I våras presenterade Joni Wiman och Sebastian Eriksson Olsberg MSE:s nya Honda. Joni Wiman och Sebastian Eriksson. Bild: QNIGAN Rallycross,bilsport,sebastian eriksson,Honda,Joni Wiman

I början av säsongen var vi en och en halv sekund efter de snabbaste, nu är vi en tiondel efter eller till och med snabbare än de, säger Wiman.

- På ett sätt måste jag väl vara nöjd med det här, men som förare vill man förstås ha mera.

Var Joni Wiman kör säsongen 2017 är ännu öppet. Blir det GRC eller VM-serien i rallycross verkar nästan egalt för honom.

- Ingenting är uteslutet, jag är öppen för alla alternativ. Jag tror att Honda är nöjda med det jobb jag gjort med bilen och jag hoppas att jag får köra med Honda också nästa år.

Honda satsar ganska stort på rallycross, säger han.

I år kör ingen förare med en bil av märket Honda i VM-serien i rallycross.

Joni Wiman placerade sig totalt sjunde i de inofficiella resultaten i Supercarklassen i år. År 2014 vann han klassen. I sin debutsäsong året innan vann han den lägre klassen Lites.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland