Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamns skyttekung har gjort klart med ny klubb

Dever Orgill, IFK Marieham, maj 2016.
Dever Orgill är inne på sin fjärde säsong i guldjagande IFK Mariehamn. Dever Orgill, IFK Marieham, maj 2016. Bild: All Over Press Dever Orgill,IFK Mariehamn,Fotbollsligan,fotboll,fotboll

Efter fyra säsonger på Åland lämnar Dever Orgill fotbollsligasäsongens stora utropstecken IFK Mariehamn.

Dever Orgill har varit ett verkligt fynd för IFK Mariehamn. Jamaicanen kom till Åland inför säsongen 2013 och har hört till ligans bästa anfallare alltid då han varit frisk.

Den skadeförföljda strikern har denna säsong levererat tolv mål med vilket han ligger sexa i skytteligan. Nu står det i praktiken klart att pågående säsong blir 26-åringens sista i IFK.

Tidningen Nya Åland har tidigare rapporterat att bland annat allsvenskan Djurgården och Östersund är intresserade av Orgill, som även tillhör Jamaicas landslagstrupp.

– Han har i princip klart med en ny klubb. Han har inte skrivit på ännu, men det är så gott som klart att han lämnar för den här klubben, säger klubbdirektören Peter Mattsson till fotbolldirekt.se.

Utländsk klubb

Mattsson har hjälpt Orgill hitta ny klubbadress som ett tack för trogen tjänst. Orgills kontrakt går ut efter säsongen och IFK kommer därmed inte att få någon övergångssumma.

Man valde att inte släppa Orgill trots rikligt intresse redan i somras, berättar Mattsson, eftersom IFK fortfarande i allra högsta grad jagar föreningens första FM-guld.

Orgill kommer nu att flytta utanför Finlands gränser.

– Det är i utlandet, det kan jag bekräfta. Men jag kan inte säga mer än så, det måste bli påskrivet och klart innan jag kan säga något mer, säger Mattsson till sajten.

IFK Mariehamn leder fotbollsligan med en poängs marginal till HJK med tre omgångar kvar att spela. Mer om IFK:s succésäsong blir det i Sportmagasinet på tisdag!