Hoppa till huvudinnehåll

Är du ett nättroll?

Ett elakt troll kommer ut ur datorns tangentbord
Ett elakt troll kommer ut ur datorns tangentbord Bild: Alexander Granholm Cyberhot,internet,troll,näthat,näthat

Vilka är egentligen de människor som provocerar, sprider osakligheter och förstör diskussioner på nätet? Är det rentav så att du är en av dem? Testa dig här för att ta reda på om du är ett nättroll.

Ett nättroll är en person som skriver hatfyllda och irriterande kommentarer på nätet. Vissa gör det anonymt, andra under eget namn. Den gemensamma nämnaren är att de är otroligt irriterande för alla som kommer i kontakt med dem. Ta vårt quiz och ta reda på om det är dags för dig att uppdatera din netikett!

Ägnar du en stor del av din vakna tid åt att leta upp smaskiga diskussioner online för att sedan ge dig in i dem hals över huvud?

Är ditt syfte att irritera snarare än att att komma med sakliga argument som för diskussionen framåt?

Tycker du att det är roligt om folk blir uppenbart störda på dig medan ni diskuterar?

Gillar du att använda dig av härskartekniker och kommenterar saker i stil med ”lilla vännen, kanske du borde läsa på lite”?

Brukar dina kommentarer innehålla rasistiska, sexistiska eller homofobiska inslag som du berättigare genom att hävda att ”alla har rätt till en åsikt”.

Undviker du att svara på de andra debattörernas frågor genom att genast ställa en motfråga eller ifrågasätta deras intelligensnivå?

För du en aktiv kamp mot etablerade medier som, i ditt tycke, sprider onödig information som man inte kan lita på?

Vill du alltid ha sista ordet och vägrar att sluta kommentera på en tråd innan alla andra har flytt fältet?