Hoppa till huvudinnehåll

Linda Backlund tog en fin tiondeplats i Bodyfitness-FM

Linda Backlund
Linda Backlund Linda Backlund Bild: Yle/Roger Källman Linda Backlund,bodyfitness

För drygt ett år sen började Linda Backlund från Kärklax träna Bodyfitness. Senaste veckoslut tog hon en tiondeplacering i finska mästerskapen.

- Det hela började med att jag fick ett presentkort till Mors dag av min man. Det var för tre gånger PT-träning med Sara Back.

Linda säger att det var väldigt inspirerande att coachas av Sara. Det fick henne att fundera på att testa på bodyfitness.

- Jag var lite fundersam till först - jag var ju 39 år då - och frågade lite försiktigt av Sara: "har ni några veteraner?". Hon sa "Jo, är du intresserad så kör på bara!"

Efter ett drygt år av träning tog Linda tiondeplatsen i sin klass (+168 cm) i finska mästerskapen som hölls i början av oktober. En placering som hon är mycket nöjd över.

- Jag fick nog blodad tand av det här. I april är det veteran-FM och jag siktar nog in mig lite på att ta den utmaningen.

Intensivt och varierande

Bodyfitness innebär hård, intensiv och målmedveten träning. Det är varierad träning och det är något som gör det hela intressant, säger Linda.

- Gymträningen är grunden. Sen kör jag en hel del konditionsträning, bland annat löpning och cykling.

Linda har tidigare tävlat framgångsrikt inom löpning, främst på långa distanser. Hon säger att hon är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna.

- Vårt mål är att få presentera en hälsosam kropp med goda proportioner. Även hår och framträdande bedöms av juryn.

För att klara sig bra i bodyfitness krävs det enligt Linda ett "ganska skarpt pannben". Envishet och målmedvetenhet är vad som gäller, alltså.

Skip Instagram post

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten