Hoppa till huvudinnehåll

Ny monsterstorm på väg mot Bermuda

förödelsen efter orkanen Fabian i bermuda
Spåren efter orkanen Fabian som slog till mot Bermuda år 2003. Det var den kraftigaste orkanen på 50 år, Nicole är lika kraftig. förödelsen efter orkanen Fabian i bermuda Bild: EPA PHOTO/EFE/David Skinner/Royal Gazette orkanen fabian,orkaner,Bermuda

Orkanen Nicole har förstärkts till en extremt farlig orkan i kategori fyra och är på väg rakt mot Bermuda i norra Atlanten, uppger det nationella orkancentret i USA.

Monsterstormen Nicole befinner sig nu ett par hundra kilometer från Bermuda och orkanens öga väntas dra över öriket under torsdagen med vindar som blåser nästan 60 meter per sekund.

Förra veckan drog den lika kraftiga orkanen Matthew över Karibien och vidare till USA och orsakade speciellt stor förödelse på Haiti, där kring 900 människor har dödats.

Premiärminister Michel Dunkley säger att Bermuda förberett sig så väl som möjligt och att de nu bara kan hoppas på det bästa.

Bättre förberett än Haiti

Häftiga regn har redan börjat falla över Bermuda och myndigheterna har uppmanat människor att stanna inne. Skolor och ämbetsverk hålls stängda och en stor del av butikerna har lagt stormluckor för fönstren.

Hotellen på Bermuda ser däremot ut att få fler gäster tack vare stormen eftersom människor söker sig till skyddade platser där det finns elektricitet

Många flygbolag har ställt in flygen till Bermuda och också flera stora kryssningsfartyg har valt att inte lägga till vid öriket.

Bermuda är vant vid stormar och byggnaderna är betydligt stabilare än i Haiti i Karibiska havet.

Läs också