Hoppa till huvudinnehåll

Nyfiken Saarinen i Italien – twittrade bild på varningstexten som Bendiksen missade

Fredrik S. Bendiksen köpte den förbjudna krämen åt Therese Johaug.
Fredrik S. Bendiksen tog på sig skulden och avgick efter att Johaug åkt fast för dopning. Fredrik S. Bendiksen köpte den förbjudna krämen åt Therese Johaug. Bild: All Over Press dopning (kemisk process),skidåkning,fredrik bendiksen,Norge,2016,Antidoping

Flera finländska landslagsåkare är på träningsläger i italienska Livigno. Där passade Aino-Kaisa Saarinen på att besöka ett apotek som säljer sårsalvan Trofodermin.

Efter dagens dopningsnyhet som chockat hela idrottsvärlden bestämde Aino-Kaisa Saarinen sig för att besöka ett av Livignos två apotek. Med största sannolikhet köpte den norska landslagsläkaren Fredrik S. Bendiksen salvan som innehåller den förbjudna substansen clostebol på samma ställe.

Hoppa över Twitterpostning

– Hur kan en läkare inte reagera på den här varningstexten, skriver Saarinen på sitt twitterkonto.

Även den polska skidstjärnan Justyna Kowalczyk har förundrat sig över att den norska landslagsläkaren Bendiksen missat varningstexten på förpackningen. Polskan delade norska TV 2 Sportens videoklipp på sitt twitterkonto.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också