Hoppa till huvudinnehåll

Ölvinäger från Fiskars är årets mest innovativa produkt

Ölvinäger från Rekolan Panimo. Pristagare i FM i mathantverk.
Rekolan Panimo från Fiskars vann klassen innovativt mathantverk med sin ölvinäger. Ölvinäger från Rekolan Panimo. Pristagare i FM i mathantverk. Bild: Karin Lindroos ölvinäger

FM i mathantverk är nu avgjord. Totalt delades 29 guldmedaljer ut. Av dem gick 3 till västnyländska producenter.

De första finländska mästerskapen i mathantverk gick av stapeln i Ekenäs. Över 170 mathantverk tävlade i 8 olika kategorier och 29 olika klasser.

I tisdags satt 46 jurymedlemmar och bedömde de olika tävlingsbidragen. Av de västnyländska bidragen premierades fyra stycken.

Rekolan Panimo från Fiskars vann klassen innovativt mathantverk med sin ölvinäger. Totalt 12 deltagare tävlade mot varandra i den klassen.

I klassen surdegsbröd med jäst vann Backers Baker från Bollstad första pris med sitt ekologiska surdegsbröd. Svartå gård fick andra pris i samma klass med ett vetespeltbröd bakat på surdegsrot.

Erja Hiltunen från Lilla skärgårdsbageriet i FM i mathantverk.
Erja Hiltunen från Lilla skärgårdsbageriet. Erja Hiltunen från Lilla skärgårdsbageriet i FM i mathantverk. Bild: Karin Lindroos. lilla skärgårdsbageriet

I klassen fyllda bageriprodukter fick Lilla skärgårdsbageriet från Sommaröstrand en guldmedalj för sin laxpastej.

Hela listan på medaljörerna finns här.

  • Ny flyglinje mellan Vasa och Helsingfors startar i höst

    Den nya linjen kommer att gå två gånger i veckan.

    Den nya linjen mellan Vasa och Helsingfors kommer att gå två gånger i veckan och trafikeras av flygbolaget Norwegian. Det har en stor betydelse för Vasaregionen, säger Peter Källberg, projektchef på Vasaregionens utveckling Vasek.

  • Japans kronprinspar besöker Fiskars

    Paret ska ta del av den finska hälsovården och kulturen.

    Det japanska kronprinsparet är i Finland den 2-5 juli och träffar president Sauli Niinistö och Jenni Haukio på Gullranda i Nådendal den 3 juli. De åker även till Fiskars under sitt Finlandsbesök.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland