Hoppa till huvudinnehåll

Trump förnekar alla anklagelser om sexuellt antastande

Den republikanska presidentkandidaten Donald Trump förnekar alla anklagelser om att han skulle ha antastat kvinnor.

Ett flertal kvinnor har den här veckan trätt fram med att Trump antastat dem sexuellt.

Enligt Trump är "påståendena totalt och absolut falska."

Trump sade vid ett kampanjevenemang i Florida på torsdagen att "påståendena är löjliga, skrattretande och trotsar sanning, sunt förnuft och all logik."

- Vi har redan betydande bevis för att bestrida de här lögnerna och vi kommer att offentliggöra dem på ett lämpligt sätt vid ett lämpligt tillfälle mycket snart, sade Trump.

Michelle Obama: Trumps kvinnokommentarer vidriga

Den sittande presidenten Barack Obamas hustru Michelle Obama kritiserade på torsdagen i hårda ordalag Donald Trumps kommentarer om kvinnor.

Michelle Obama, som talade vid den demokratiska presidentkandidaten Hillary Clintons kampanjtillfälle i New Hampshire, beskrev Trumps språkbruk som vidrigt och skamligt.

Michelle Obama i New Hampshire den 13 oktober 2016.
Michelle Obama talade vid Hillary Clintons kampanjevenemang i New Hampshire den 13 oktober 2016. Michelle Obama i New Hampshire den 13 oktober 2016. Bild: EPA/CJ GUNTHER Michelle Obama,New Hampshire

- Det var inte frågan om något skämtande i ett omklädningsrum. Det handlar om en inflytelserik persons öppna yttranden om att bete sig som ett sexuellt rovdjur, sade Obama.

Det amerikanska presidentvalet 2016