Hoppa till huvudinnehåll

Välgörenhetsorganisationer vill hejda stängning av lägret "Djungeln"

Bild av migranter i flyktinglägret i Calais då franska myndigheterna stänger ner delar av lägret, publicerad 12 mars 2016.
Välgörenhetsorganisationer oroar sig för vad som ska hända med människorna i lägret efter rivningen Bild av migranter i flyktinglägret i Calais då franska myndigheterna stänger ner delar av lägret, publicerad 12 mars 2016. Bild: EPA/THIBAULT VANDERMERSCH Calais,Jungle de Calais,migranter,flyttningsrörelse,migranter

Ett antal välgörenhetsorganisationer har bett en domstol i Frankrike att hejda den kommande stängningen av det kända flyktinglägret, kallat "Djungeln", i hamnstaden Calais i Frankrike.

En källa inom rättsväsendet anger att beslut i ärendet kan komma inom 48 timmar.

Frankrikes president François Hollande, som är under hård press från olika håll inför presidentvalet i april nästa år, har sagt att lägret i Calais ska vara stängt innan årets slut.

Hollandes regering har redan påbörjat arbetet med att flytta grupper av asylsökande till nya platser runtom i landet inför den kommande rivningen.

Hjälparbetare i lägret talade den här veckan om att rivningsarbetet kan inledas redan så tidigt som den 17 oktober.

En del av välgörenhetsorganisationerna oroar sig för den bråda tidtabellen och säger att politikerna måste ta sig tid att fundera ut en ordentlig plan för att försäkra sig om de asylsökandes väl.