Hoppa till huvudinnehåll

Både HIFK och HJK får böter efter bråk på Helsingforsderby

HIFK-tifo.
HIFK-supportrarna hade ett tifo med bengaler inför derbyt i september. HIFK-tifo. Bild: All Over Press HIFK Fotboll

Både HJK och HIFK har dömts till böter på grund av oroligheterna i samband med matchen i slutet av september. På läktarna förekom smällare, fyrverkeripjäser och bengaler och efter matchen stormade fansen fotbollsplanen.

Bollförbundet har dömt HIFK till 3500 euros böter, HJK får böter på 2000 euro. När de båda lagen drabbade samman den 30.9.2016 på Tölö fotbollsstadion låg det rök över planen.

Redan före matchen tändes i HIFK:s ända av läktarna tiotals fyrverkeripjäser och facklor och dessutom smällde tiotals smällare.

På HJK-fansens sida tändes också några fyrverkeripjäser.

Förbundet: för få väktare på plats

HIFK segrade över HJK och då laget sprang till fansens ända av fotbollsplanen för att fira hoppade rusade en stor grupp fans ut på planen.

Enligt bollförbundet var det för få väktare på plats. HIFK skriver i sitt svar till Bollförbundet att polisen hade godkänt antalet väktare.

Också några av HJK:s fans rusade ut på planen – men dem lyckades väktarna mota bort.

Läs mera:

Efter derbyoroligheterna: HJK portar fyra personer – också HIFK tar avstånd

Helsingforsklubben HJK meddelar att man har gett portförbud åt fyra personer som deltog i läktarbråken under derbyt mot HIFK. Anhängarkultur är viktigt, men säkerhet ännu viktigare, skriver klubben i ett pressmeddelande.