Hoppa till huvudinnehåll

Förhandsanalys av Liverpool mot Manchester United

Jürgen Klopp och Jose Mourinho skakar hand.
Jürgen Klopp och Jose Mourinho skakar hand. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Jürgen Klopp,José Mourinho,fotboll,Premier League,Liverpool FC,Chelsea FC

På måndag klockan 22 möter Liverpool Manchester United på Anfield. Matcherna mellan lagen var länge sedda som de kanske största i England, men har fallit under radarn under de senaste säsongerna. Orsaken är att resultaten inte varit särskilt bra för någotdera laget.

Men frågan är om inte matchen på måndag är det största North-West derbyt som vi sett på flera år. Liverpool har blivit pånyttfött under Jürgen Klopp och laget spelar flytande och underhållande anfallsfotboll.

Liverpools anhängare är försiktigt optimistiska, det skulle vara en succé redan att sluta bland de fyra bästa i ligan.

I Manchester är det inte lika muntra miner, efter en lyckad öppning på säsongen har det varit något av en berg- och dalbana för Mourinhos manskap med varierande resultat. United har bara vunnit tre av sina senaste sex matcher i alla tävlingar, med förluster mot bland annat Watford och Feyenoord.

Skadeproblem för båda lagen

Liverpool har däremot vunnit fem av sina senaste sex matcher med vinster mot både Chelsea och Leicester.

United har dock till skillnad från Liverpool en i stort sett skadefri trupp. Det är ändå osäkert om Henrikh Mkhitaryan kommer att vara tillgänglig för spel medan Phil Jones definitivt kommer att vara borta.

För Liverpool är Nathaniel Clyne, Adam Lallana, Georginio Wijnaldum och Dejan Lovren skadade. Lovren och Clyne borde ändå kunna spela mot Manchester United eftersom de enligt rapporter ska vara tillbaka på måndag.

Individuella prestationer i fokus

Den stora frågan är om United kommer att kunna hantera Roberto Firminos finess och Sadio Manés snabbhet. Liverpool har gjort flest mål i ligan och är favoriter att vinna matchen.

Men om spelare som Paul Pogba och Zlatan lever upp till förväntningarna och gör en bra match kan det nog bli en jobbig kväll för det röda laget från Merseyside.

Tips: 2–1 till Liverpool

Samuel Brander, prao

Läs också