Hoppa till huvudinnehåll

Skakad Bjørgen funderade på att lägga av efter Johaug-skandalen

Marit Björgen och Therese Johaug har haft många tuffa dueller genom åren.
Bjørgen och Johaug hör till de största namnen inom norsk skidåkning. Marit Björgen och Therese Johaug har haft många tuffa dueller genom åren. Bild: EPA Marit Bjørgen,Therese Johaug

Det har varit helt overkligt, det har varit tufft. Det säger skidgiganten Marit Bjørgen då hon möter pressen på fredag. Bjørgen erkänner att Johaugs positiva test fått henne att ifrågasätta sin framtid i spåren.

Fallet Johaug har inte lämnat kollegorna oberörda.

En tårögd Marit Bjørgen och Ingvild Flugstad Østberg mötte pressen på fredag för att diskutera det inträffade.

Bjørgen är skakad. Om det kan hända Johaug kan det hända alla, menar hon.

– Jag vet vad hon står för, vilka värderingar hon har. Om hon hamnar i den här situationen har jag inte heller några garantier, säger Bjørgen

”Det värsta som kan hända”

Østberg säger sig tycka synd om både Johaug och landslagsläkaren Fredrik Bendiksen. Trots läkarmissen fortsätter duon att lita på expertisen, men hoppas att landslaget ser över sina rutiner.

Benediksen avgick efter skandalen.

Uppståndelsen kring Johaug har tagit hårt på Bjørgen, som säger sig ha funderat på att lägga av.

– Det är den värsta situationen man kan hamna i. När det händer en av mina bästa vänner tänker jag på om det är värt att hamna i samma situation själv. Kanske jag borde göra någonting annat. Jag kommer nog att åka skidor på vintern, men tanken har slagit mig om det är värt det.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport