Hoppa till huvudinnehåll

Dubbla guld för PK-35 – besegrade FC Honka i cupfinalen

Velma Oikarinen fångar bollen
Maiju Hirvonen gjorde ett mål och Velma Oikarinen höll nollan i cupfinalen. Velma Oikarinen fångar bollen Bild: EPA/Björn Lindgren velma oikarinen,Maiju Hirvonen

Det är inget snack om vilket lag som är bäst i Finland just nu. PK-35 följde upp ligaguldet med att också vinna finska cupen.

PK-35 har dominerat den inhemska fotbollen under flera år. I Damligan har laget vunnit guld sex av de sju senaste säsongerna och nu är man tillbaka på toppen även i finska cupen.

2011 vann PK-35 sitt första cupguld och det följde man upp med segrar även 2012 och 2013. Efter det har FC Honka tagit två raka guld men nu är alltså PK-35 cupmästare igen.

I finalen som spelades i Jyväskylä besegrade PK-35 FC Honka med 2–0.

– Det känns helt fantastiskt. Vi var riktigt laddade och det syntes i vårt sätt att spela idag. Ska man göra snygga mål så finns det ingen bättre match att göra det än i en final, sa lagkaptenen Hanne Ojanperä efter matchen.

Snygga mål av PK-35

PK-35 tog ledningen i den 35:e minuten då mittfältaren Maiju Hirvonen snyggt lobbade in bollen i mål från straffområdesgränsen.

Honka hade några riktigt bra målchanser både i första och andra halvleken och laget hade alla möjligheter att kvittera men oförmågan att göra mål straffade sig.

Istället för en kvittering kunde Hanne Ojanperä öka på PK-35:s ledning med femton minuter kvar att spela. Ojanperä fick perfekt träff från ungefär 20 meter och bollen seglade in i mål bakom Paula Myllyoja.

– Det är en viktig titel för oss. Vi visste vad Honka har för styrkor och hur vi skulle handskas med det. Vi gjorde två riktigt fina mål idag, sa tränaren Jari Väisänen efter matchen.

Resultat:

PK-35 – FC Honka 2–0
35 min 1–0 Maiju Hirvonen
75 min 2–0 Hanne Ojanperä

Läs också