Hoppa till huvudinnehåll

Trump anser att Clinton borde drogtestas

Donald Trump under ett valmöte i Charlotte, North Carolina 14.10.2016
Donald Trump under ett valmöte i Charlotte, North Carolina 14.10.2016 Bild: EPA/ERIK S. LESSER Donald Trump,Presidentval i USA

De amerikanska demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton borde drogtestas inför nästa presidentvalsdebatt. Hennes rival, republikanen Donald Trump misstänker att hon använder prestationshöjande preparat.

- Jag tycker att vi borde drogtestas före debatten, för jag vet inte vad som är på gång med henne, sa Trump på ett kampanjmöte i Portsmouth, New Hampshire.

Trump lät förstå att Clinton kan ha använt sig av prestationshöjande preparat inför den förra debatten i söndags. Den sista presidentvalsdebatten hålls på onsdag eller natten till torsdag, finsk tid i Las Vegas.

- I början av den förra debatten var hon taggad till tusen och i slutet var hon alldeles liksom "ta mig härifrån". Hon klarade knappt av att ta sig till bilen, sade Trump.

Trump och Clinton under presidentvalsdebatten i Missouri 9.10.2016
Trump och Clinton under presidentvalsdebatten i Missouri 9.10.2016 Trump och Clinton under presidentvalsdebatten i Missouri 9.10.2016 Bild: EPA/JIM LO SCALZO Donald Trump,Hillary Clinton,Presidentval i USA

Han tycktes vilja göra en koppling till incidenten i New York den elfte september då Hillary Clinton led av lunginflammation och kollapsade på väg till sin bil.

- En massa saker pågår gott folk. En massa saker. Jag tror faktiskt att hon pumpas upp. Vill ni veta sanningen? Hon pumpas upp, fortsatte Trump.

Droger är ett valtema i New Hampshire, eftersom delstaten plågas av rätt svåra drogproblem.

Knapp ledning för Clinton

Clintons kampanj kommenterade utspelet med att Trump försöker minska valdeltagandet genom "skamfulla försök att underminera valet", enligt CNN.

Enligt den senaste opinionsundersökningen som genomförts på uppdrag av Washington Post och ABC News så leder Clinton med fyra procentenheter över Trump. I den här undersökningen får Clinton 47 procent mot Trumps 43.

Opinionsundersökningen gjordes efter att videoklippet där Trump uttalade sig förnedrande om kvinnor kom ut.

Hillary vill bli president i ett riggat val

Sedan dess har Trump hävdat att presidentvalet är riggat bland annat av korrupta medier. Det påståendet upprepade han också under sitt tal i Portsmouth.

- Hillary vill bli president i vad som verkar vara ett riggat val, sade han.

Det amerikanska presidentvalet 2016