Hoppa till huvudinnehåll

"The Kaptain" och "Grandalf" – de finska NHL-spelarna i Minnesota får smeknamn

Mikko Koivu våren 2016.
Mikko "The Kaptain" Koivu i Minnesotadressen. Mikko Koivu våren 2016. Bild: All Over Press Mikko Koivu,Minnesota Wild,ishockey,NHL,Finlands herrlandslag i ishockey

För NHL-fans är smeknamn på de hockeyspelande idolerna vardagsmat. Men vem är egentligen vem? Anhängare av Minnesota Wild har hittat på smeknamn åt sitt lags spelare, så också för finländarna.

En lista på spelare och deras smeknamn finns publicerad på webbsajten hockeywilderness.com. Så gott som varje Wild-spelare har fått ett eget smeknamn, så också finländarna.

Eftersom Mikko Koivu innehar kaptensbindeln har han fått namnet ”The Kaptain”. Koivu gör säkerligen skäl för sitt namn kväll ut och kväll in i ”The State of Hockey”.

Men hur är det med Granlund? ”Finnish Baby Jesus”. Stora skor att fylla för en spelare som ännu väntar på sitt absoluta genombrott i världens hårdaste hockeyliga.

Men åtminstone tycks fansen vara överens om att Granlund har magiska händer. ”Grandalf” är även ett smeknamn som används när man talar om Mikael Granlund. Förhoppningsvis trollar han Minnesota långt in på slutspelsvåren.

Pulkkinen och Haula då? Haula har inget smeknamn ännu, däremot funderar man på vad man ska kalla det senaste tillskottet i klubben, nämligen Teemu Pulkkinen. ”Pokémon”, ”Sled” och ”Pulled Pork” är bara några av namnen som använts om honom. Återstår att se vilket som blir det populäraste.

Minnesota har inlett NHL-säsongen med en vinst och en förlust. Av finländarna har endast Mikko Koivu noterats för poäng såhär långt.