Hoppa till huvudinnehåll

Kyrgios ville inte spela – stängs av

Nick Kyrgios gestikulerar frågande med sina händer.
Nick Kyrgios förlorade med flit i Shanghai. Nick Kyrgios gestikulerar frågande med sina händer. Bild: imago/BPI/ All Over Press Nick Kyrgios,tennis

Nick Kyrgios kommer att stängas av i tre veckor för händelserna som inträffade i samband med en match i Mastersturneringen i Shanghai. Dessutom ska han betala 25 000 dollar i böter.

Nick Kyrgios insats i den andra omgången mot Mischa Zverev i Shanghai varit en stor snackis under den senaste veckan. Kyrgios var totalt ointresserad av spela och hamnade även i en dispyt med en åskådare.

Nu har han fått sitt straff.

Kyrgios stängdes från början av i åtta veckor men då han gick med på att gå till en idrottspsykolog förkortas straffet till tre veckor. Han ska också betala 25 000 dollar i böter.

Efter att avstängningen blev känd gick Kyrgios ut och bad om ursäkt för det som skedde.

– Jag vill be om ursäkt både till fansen och till arrangörerna. Det har varit en lång säsong och jag var väldigt trött i Shanghai – både fysiskt och psykiskt.

– Det är synd att säsongen tar slut nu men jag respekterar beslutet. Nu ska jag träna för att bli bättre både på och utanför plan, skriver han på sin webbplats.