Hoppa till huvudinnehåll

Ristolainen passningskung i Buffalo – upp i topp i backarnas poängliga

Rasmus Ristolainen bidrog stort när hans Buffalo Sabres besegrade Edmonton Oilers med 6–2 under natten till måndag. Ristolainen spelade fram till tre mål.

Rasmus Ristolainen satt länge i kontraktsförhandlingar med Buffalo Sabres och parterna kom till slut överens om ett nytt kontrakt kort före grundserien körde igång.

Ristolainen firade det nya kontraktet med en passningspoäng i lagets första match och det följde han nu upp med ytterligare tre poäng mot Edmonton.

Den finländska backen fanns med i förarbetet till Ryan O´Reillys två mål i matchen. Sin tredje poäng för kvällen fick Ristolainen då han tillsammans med just O´Reilly spelade fram till Matt Moulson till avgörande 6–2 i den sista perioden.

Med sina totalt fyra poäng på två matcher ligger Ristolainen nu tvåa i backarnas poängliga. Endast Erik Karlsson är bättre med ett mål och tre assist.

Inga poäng för Puljujärvi

Jesse Puljujärvi lyckades inte hitta nätet för Edmonton och för andra matchen i rad lämnade han isen poänglös. I förra matchen fick han bara drygt sju minuter på isen, mot Buffalo blev det tolv minuter och sexton sekunder i speltid.

Connor McDavid som imponerat stort under de två första matcherna med totalt sex poäng hade ingen lyckad kväll mot Buffalo och precis som för Puljujärvi blev det inga poäng.

Resultat:

NY Islanders – Anaheim 3–2 e.fö
ANA: Vatanen 0+1, 0, istid 23.34

Edmonton – Buffalo 2–6
EDM: Puljujärvi 0+0, -1, istid 12.16
BUF: Ristolainen 0+3, +1, istid 26.43

Vancouver – Carolina 4–3 e.fö
VAN: Granlund 1+1, +2, istid 16.06
CAR: Teräväinen 1+0, 0, istid 11.05
CAR: Aho 0+1, 0, istid 12.51

Läs också

Nyligen publicerat - Sport