Hoppa till huvudinnehåll

Ta en tjuvtitt på den nya Ada och Glada-filmen

ada och glada dvs. aava merikanto och lilja lehto inför filminspelning i Lovisa 2016
Aava Merikanto och Lilja Lehto under filminspelningen i Lovisa i somras. ada och glada dvs. aava merikanto och lilja lehto inför filminspelning i Lovisa 2016 Bild: Yle/Stefan Härus lilja lehto,Östnyland (tidning),Lovisa,filmkonst

Den tredje filmen om Ada och Glada (Onneli ja Anneli), som till stor del har spelats in i Lovisa, har premiär i januari. Nu finns det en trailer där man får en liten glimt av filmen.

Barnfilmen Ada och Glada och den mystiska främlingen spelades in i Lovisa i juli och augusti i år.

Filmen är den tredje om flickorna Ada och Glada, som spelas av Aava Merikanto och Lilja Lehto. Alla filmer är baserade på böcker skrivna av Marjatta Kurenniemi.

Nu har en första trailer för filmen publicerats. Du hittar trailern på YouTube.

I trailern kan man se vilka äventyr Ada och Glada råkar ut för den här gången.

Bland annat får man träffa en del nya karaktärer för första gången: den stränga barnhemsföreståndaren Minna Pinna (Jenni Kokander), Pekki (13 år gamla Aarni Rämö) som rymmer från barnhemmet och stadsdirektören (Jani Toivola) i Kattmynta där karaktärerna bor.

Lovisabor kan få syn på en del bekanta vyer från sin hemstad.

De två tidigare filmerna i serien, Ada och Glada från 2014 samt Adas och Gladas vinter från 2015, har tillsammans lockat 400 000 tittare.

Ada och Glada och den mystiska främlingen har fått understöd av Finlands filmstiftelse och Yle har skaffat teverättigheterna för den. Lovisa stad har varit en av filmmakarnas huvudsamarbetspartner.

Filmen har premiär den 27 januari 2017.