Hoppa till huvudinnehåll

Bloomberg: Apple ändrar inriktning på bilprojekt

Apples symbol
Apples symbol Bild: EPA/ SHAWN THEW Apple Inc.

Elektronikjätten Apple har åtminstone för en tid gett upp planerna på att utveckla en självkörande bil, rapporterar Bloomberg.

Hundratals anställda som sysslat med projektet har fått nya uppgifter, sagts upp eller själva lämnat bolaget under de senaste månaderna, uppger källor med insyn i projektet för Bloomberg.

Bilprojektets nya ledning har ändrat inriktning så att man nu strävar efter att utveckla ett självkörande system som gör det möjligt för Apple att samarbeta med befintliga biltillverkare eller att i framtiden själv utveckla ett fordon, säger Bloombergs källor.

En av källorna säger att Apple har hållit personalstyrkan inom projektet konstant genom att anställa ny personal som ska hjälpa med den nya inriktningen.

Enligt tidningens källor har teamet bakom bilprojektet ungefär ett år på sig att bevisa att konceptet med ett självkörande system är genomförbart. Apple har inte kommenterat Bloombergs uppgifter.

Också Google har letat efter parter att samarbeta med när det gäller att utveckla självkörande bilar, skriver Bloomberg.