Hoppa till huvudinnehåll

Oavgjort mellan Liverpool och ManU – Klopp missnöjd, Mourinho inte missnöjd

Mourinho och Klopp skakar tass.
Mourinho och Klopp skakar tass efter 0-0 matchen. Mourinho och Klopp skakar tass. Bild: All Over Press José Mourinho,Jürgen Klopp,manchester un,Liverpool FC,Premier League

Tungviktarmötet – åtminstone på pappret – mellan Liverpool FC och Manchester United blev en sömnig tillställning. – Jag är inte nöjd, säger Jürgen Klopp.
– Det är ett positivt resultat, säger Jośe Mourinho.

Matchen mellan tabellfyran Liverpool och tabellsjuan Manchester United slutade oavgjort 0-0. Enligt medier på plats var det en synnerligen händelsefattig match där målchanserna kan räknas på ena handens fingrar. Hemmalaget Liverpool hade två hyfsade målchanser, gästande Manchester United inte en enda. Som en kuriositet kan nämnas att det var först historiens andra möte mellan dessa storklubbar som slutar mållöst.

Trots att ManU inte lyckades göra några mål och trots att i princip all statistik talar för att Liverpool var det bättre laget, tycker ManUnited-tränaren José Mourinho att hans mannar dominerade spelet.

– Vi kontrollerade spelet och gjorde en hyfsad match. Matchen var svår för bägge lagen, men under långa tider var den ännu svårare för dem.
– Det är inte resultatet vi kom efter, men det är ett positivt resultat. Det är ett resultat som hindrar en viktig motståndare från att få tre poäng i en hemmamatch. Så det är inget dåligt resultat.

"Inte frustrerad men inte nöjd"

Att 0-0 inte är ett dåligt resultat för ManU är säkert sant, särskilt med tanke på att Liverpool hade 65 % av bollinnehavet, hade nio skott mot sju för ManU, 3-1 i skott på mål och 3-1 i hörnor. Dessutom gjorde Liverpool bara 14 tekniska fel medan ManU gjorde 20.

Med dessa siffror i bakgrunden kan man bra förstå Liverpooltränaren Jürgen Klopps missnöje över att matchen slutade oavgjort.

– Jag är inte frustrerad men jag är inte nöjd med vår prestation. Ingen kommer att titta på den här matchen om tio eller tjugo år men vi borde ha spelat bättre.

– Det var en hektisk match och vi tappade tålamodet i vårt passningsspel. Attityden i laget var ändå bra. Vi var redo att fightas, men kan man spela bättre så ska man göra det.

– I andra halvleken spelade vi bättre och om vi hade haft fräschare fötter kunde vi ha hittat på mera.

"United gjorde ett gott jobb"

Den före detta Premier Leaguespelaren och walesiska mittfältaren Robbie Savage analyserade matchen på BBC Radio 5 live på följande sätt:

– Liverpool spelade inte bra medan United gjorde ett gott jobb. De är de första poängen som Liverpool förlorar på Anfield. ManU kom till Liverpool med några förluster i backspegeln och lyckades få oavgjort, så man måste säga att arbetet är utfört. Men i offensiv bemärkelse gav de absolut ingenting.

Det var brittiska BBC som hade talat med bägge chefstränarna samt med Savage.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport