Hoppa till huvudinnehåll

Ska trenden vända? – Jormakka återvänder

Pekka Jormakka ler.
Pekka Jormakka redo för comeback på onsdagen. Pekka Jormakka ler. Bild: Toni Koskinen / All Over Press Pekka Jormakka,Jokerit,KHL,ishockey

Jokerits säsong i KHL har inte gått som planerat. Nu har laget ändå fått goda nyheter då Pekka Jormakka är klar att återvända till rinken.

Jormakka skadade sig 21 september då han fick en hård smäll i matchen mot Metallurg Novokuznetsk. Efter det har anfallaren missat elva matcher varav Jokerit har förlorat sju.

Diagnosen var en hjärnskakning som visade sig vara av den segare arten.

– Vissa dagar kändes det som att jag höll på att återhämta mig men nästa dag kändes det illa igen. Det var tungt, men nu är jag äntligen i spelskick, kommenterar Jormakka på klubbens webbplats.

Pekka Jormakka bärs ut på bår, Jokerit-Metallurg Novokuznetsk, hösten 2016.
Pekka Jormakka skadade sig i september. Pekka Jormakka bärs ut på bår, Jokerit-Metallurg Novokuznetsk, hösten 2016. Bild: All Over Press ishockey,Pekka Jormakka,Jokerit,KHL

Jormakka gör comeback på onsdagen då Jokerit möter HK Sotji på hemmaisen i Helsingfors Arenan.

För tillfället ligger Jokerit under playoffstrecket i den västra divisionen med 30 poäng efter 21 matcher. I den tre senaste matcherna har laget ändå lyckats knipa i alla fall ett poäng, och på onsdagen är jokrarna ute efter att ta en andra seger på raken.

Läs också