Hoppa till huvudinnehåll

Toyota satsar till 100 % på finländska rallyförare

Rallybil som Juho Hänninen ska köra med.
Rallybil som Juho Hänninen ska köra med. Rallybil som Juho Hänninen ska köra med. Bild: All Over Press Rally-VM,rally,Juho Hänninen,Kaj Lindström,Toyota

Juho Hänninen och kartläsaren Kaj Lindström har skrivit under ett ettårigt kontrakt med Toyotas VM-rallystall. Kontraktet innehåller en option för eventuell fortsättning efter säsongen 2017.

Enligt Toyota ska Hänninen köra hela tävlingsprogrammet. Den 35-årige Hänninen har varit Toyotas officiella testkusk och känner Toyotas WRC-bil utan och innan.

– Jag har arbetat med bilen från första början och den är otrolig. Jag kan knappt vänta på att säsongen ska börja i Monte-Carlo, säger Hänninen i stallets pressmeddelande.

VM-rallyserien kör i gång i Monte-Carlo den 20-22 januari.

Hänninen har en diger meritförteckning från rallyvärlden. Sitt första FM-guld vann han redan 2004. I WRC-klassen deltog han för första gången för tio år sedan.

Toyotas stallchef Tommi Mäkinen är nöjd över stallets nyaste kap.

– Han är väldigt motiverad och samtidigt erfaren. Samtidigt förstår han att den första säsongen oundvikligen handlar om att träna, säger den fyrfaldige rallyvärldsmästaren Mäkinen.

Hänninen har gjort 43 VM-rallyn och står för erfarenheten i stallet. 25-årige Esapekka Lappi med 19 VM-rallyn på bältet är stallets andre kusk.