Hoppa till huvudinnehåll

Fler tågturer från Bennäs och Vasa

Folk går mot ett VR-tåg av typen Intercity på perrongen vid Bennäs tågstation
Arkivbild. Perrongen vid Bennäs tågstation. Folk går mot ett VR-tåg av typen Intercity på perrongen vid Bennäs tågstation Bild: Yle/Sofi Nordmyr tågpassagerare

Nu har VR publicerat sin nya tidtabell som träder i kraft den 11 december. Bennäs får flera stopp och Vasa får flera turer. VR säger att man är nöjd över att ha kunnat svara på kundernas önskemål.

Sträckan mellan Vasa och Seinäjoki får en morgontur till i båda riktningarna fem gånger i veckan.

Den nya morgonförbindelsen från Vasa till Seinäjoki fortsätter direkt till Helsingfors och är framme redan klockan 8.33.

Dessutom trafikerar kvällens sista tur till Vasa från Seinäjoki två timmar senare, förutom på fredagar.

Flera stopp i Bennäs

Det blir också fler stopp i Bennäs, på morgonen och kvällen. Bennäs får ett stopp på morgonen i riktning mot Helsingfors och ett på kvällen i riktning mot Uleåborg.

VR fortsätter även med anslutningsbusstransporterna mellan Vasa och Seinäjoki som inleddes tidigare i år.

- Det är fint att vi nu kan svara på många av våra kunders önskemål: lägga till efterfrågade rutter och göra förbindelserna snabbare. Vi gav ministeriet ett omfattande förslag om den helhet som utgör trafiken som omfattas av allmän trafikplikt och vi är glada över att de godkände förslaget nästan som sådant, säger Maisa Romanainen direktör för VR:s passagerartrafik, i ett pressmeddelande.