Hoppa till huvudinnehåll

Nynazisten som misstänks för dödsmisshandel släpptes från häktet

Misshandelsmisstänkta Jesse Eppu Oskari Torniainen i Helsingfors tingsrätt.
Jesse Eppu Oskari Torniainen har omhäktats en gång, men släpptes ur häktet på onsdag. Han har ändå fortfarande reseförbud. Misshandelsmisstänkta Jesse Eppu Oskari Torniainen i Helsingfors tingsrätt. Bild: AOP Häktningsförhandling,nazister,helsingfors tingsrätt,Finska motståndsrörelsen

Helsingfors tingsrätt har släppt Jesse Eppu Oskari Torniainen från häktet. Han misstänks för grovt dödsvållande och misshandel.

En ung man dog i en hjärnblödning en knapp vecka efter att Torniainen misstänks ha hoppat på honom utanför järnvägsstationen i Helsingfors. Polisen har tidigare bekräftat att en ung man blev misshandlad den 10 september under Finska motståndsrörelsens nynazistiska demonstration. Mannen dog senare.

Rätten anser att det fortfarande finns en risk att den misstänkta rymmer. Därför har Torniainen försatts i reseförbud.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen