Hoppa till huvudinnehåll

Schjerfbeck-utställningen i Åbo populär

Helene Schjerfbeck: Konvalescenten (1888)
Helene Schjerfbeck: Konvalescenten (1888) Helene Schjerfbeck: Konvalescenten (1888) Bild: Finlands Nationalgalleri / Hannu Aaltonen. Ateneum,Helene Schjerfbeck,konst,konstmuseer,The Convalescent,Konvalescens

Den pågående Helene Schjerfbeck utställningen på Åbo konstmuseum har visat sig vara populär.

Under den första månaden har utställningen haft 11 000 besökare. Även de guidade rundturerna har visat sig vara populära.

Utställningen visar konstverk från nästan hela hennes 70-åriga karriär. Besökarna kan bekanta sig med bland annat de kända verken Konvalescenten och Begravning i Port-Aven samt flera av Schjerfbecks självporträtt.

Schjerfbeck-utställningen pågår fram till slutet av januari.