Hoppa till huvudinnehåll

Glödheta Patrik Laines hattrick fullbordade Jets magiska vändning

Patrik Laine stal alla rubriker i det väntade supermötet mellan finländaren och NHL-draftens förstaval, Auston Matthews. Den 18-årige Laine gjorde tre mål för Winnipeg Jets, när laget vände ett 0-4 underläge till en 5-4 seger i förlängning.

När Nazem Kadri gjorde 4-0 till gästande Toronto Maple Leafs i medlet av den andra perioden (på passning av Leo Komarov) var det väldigt få som trodde att hemmalaget skulle få något ut av nattens drabbning.

Tyles Myers lyckades reducera matchen till 1-4 ännu i den andra perioden och jakten var igång.

Patrik Laine gjorde sen 2-4 i början av den tredje perioden, och satte 4-4 vid tiden 59.05.

Knappt tre minuter in i förlängningen fullbordade den finske supertalangen både sitt eget hattrick och sitt lags mäktiga vändning när han gjorde 5-4 på passning av Nikolaj Ehlers. I sekvensen innan var Matthews ensam igenom, men lyckades inte punktera drabbningen.

NHL-resultat:

Winnipeg - Toronto 5-4 e.fl.
WIN: Patrik Laine 3+0 (+2), istid 18.48
WIN: Joel Armia 0+0 (0), istid 13.15
TOR: Leo Komarov 0+1 ((0), istid 17,52

New York Rangers - Detroit 1-2

Läs också