Hoppa till huvudinnehåll

Höj skatten ännu mer, säger Grankullapolitikerna till stadsdirektören

Christoffer Masar i höstlandskap
Stadsdirektör Christoffer Masar säger att det inte fanns någon dramatik bakom förslaget att höja kommunalskatten till 17 procent. Christoffer Masar i höstlandskap Bild: Yle/Helena von Alfthan christoffer masar

Stadsdirektörens förslag var att höja kommunalskatten med 0,25 procentenheter. SFP föreslog att skatten höjs med 0,5 procentenheter.

På onsdag kväll beslutade stadsstyrelsen om att föreslå för fullmäktige att kommunalskatten i Grankulla ska höjas till 17 procent.

- Det här är tyvärr inte sista höjningen som vi har under de närmaste åren. Frågan var då egentligen skulle man ha kunnat höja 0,25 i år och fortsätta stegvis med höjningar. Jag ansåg att man skulle hellre ha lite mera besparingar i det här skedet, och inte en lika stor höjning av kommunalskatten, säger stadsdirektör Christoffer Masar.

SFP föreslog att stadsstyrelsen ska stå bakom en höjning av skatten med 0,5 procentenheter. Efter omröstning godkändes SFP:s förslag. Kommunalskatten ska ännu behandlas i fullmäktige, där SFP har en majoritet av platserna.

Grankulla stad behöver mera skatteinkomster. Orsakerna är bland annat det dåliga ekonomiska läget, minskade statsandelar och att antalet pensionärer ökar i Grankulla.


Läs mera:

Det här händer inte ofta: Grankulla vill höja skattesatsen

Finlands lägsta skattesats ser ut att höjas. Grankullapolitikerna diskuterar nu en höjning av kommunalskatten från 16,5 procent till 16,75. Orsaken är bland annat att antalet pensionärer ökar.