Hoppa till huvudinnehåll

Alumndag för diplomingenjörer vid ÅA upprätthåller kontakten med näringslivet

Handskakning.
Arkivbild. Handskakning. Bild: Yle/Catariina Salo skaka hand

På fredag är det dags för den traditionsenliga alumndagen, som ordnas av diplomingenjörsutbildningen i kemiteknik vid Åbo Akademi. Ett bra sätt att hålla nära kontakt till näringslivet, berättar koordinator Mikael Nyberg.

- Med hjälp av alumndagen får vi veta vad industrin behöver, plus att det hjälper våra studerande att få sommarjobb och diplomarbeten, säger Nyberg.

Nyberg själv är en av dem som håller i trådarna för planeringen och vid middagstid kör programmet igång. Då är det igen dags för kemiteknikens alumndag – en tillställning som ordnas vartannat år.

Ett av målen, som Nyberg nämner är att hjälpa studerande att få kontakt till näringslivet. Men hur många är det som faktiskt får inhåvat ett arbetsavtal under dagen?

- Alumndagen i sig själv ger kanske inte direkt jobb åt någon, men det upprätthåller kontakten mellan affärslivet och universitetet, berättar Nyberg.

Mikael Nyberg
Mikael Nyberg (arkivbild). Mikael Nyberg Bild: Yle/Maria Nylund mikael nyberg

Kemiteknikens alumndag är ett etablerat evenemang i de tidigare KT:arnas kalendrar. Enligt Nyberg har feedbacken varit så gott som ensidigt positiv.

- Alumnerna brukar speciellt uppskatta doktorandpresentationerna, där man berättar om sin forskning. På så sätt får också alumnerna en bild av vad det är som är på gång inom universitetet, berättar Nyberg.

För den som missat anmälan för alumndagen i år gäller det att blicka två år framåt i tiden.

Årets program hittas på ÅA:s webbsida här!

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland