Hoppa till huvudinnehåll

Olli Määttäs otur fortsätter – tacklad och skadad igen

Olli Määttä i Stanley Cup-slutspelet våren 2016.
Olli Määttä har dragits med skador under sin NHL-karriär. Olli Määttä i Stanley Cup-slutspelet våren 2016. Bild: All Over Press Olli Määttä

Pittsburgh Penguins unga finländska back Olli Määttä åkte på en tackling mot San Jose Sharks och tvingades avbryta matchen.

Määttä skadades av allt att döma i situationen eftersom han inte spelade längre efter situationen. Määttä hann spela drygt tio minuter innan tacklingen. Det är inte första gången Määttä åker på en skada under sin relativt korta NHL-karriär.

Säsongen 2014-2015 opererades han för en tumör i nacken, och trots att han återhämtade sig från operationen gick nästan hela säsongen förlorad i och med en axelskada. I november i fjol åkte han på en smäll när båsdörren visade sig vara av ännu hårdare tyg än den 22-årige Määttä. Den gången klarade han sig med ett par veckor vila. Några veckor vila blev det också i slutet av mars i våras när han fick en skada i "nedre delen av kroppen" som höll honom borta från spel några veckor.

Penguinstränaren Mike Sullivan ville inte efter matchen ta ställning till Määttäs skada. Den Jyväskyläbördige Määttä har spelat fem matcher under pågående säsong utan börspoäng.

Förutom Määttä skadades också en annan ung försvarsspelare, Derrick Pouliot, samt en viktig anfallsspelare, Patric Hörnqvist, i matchen. Från tidigare har Pittsburgh stjärnanfallaren Sidney Crosby, viktiga backen Kris Letang samt Conor Sheary på lasarettet.

Pittsburgh Penguins vann över San Jose Sharks med 3-2.