Hoppa till huvudinnehåll

VM-laget håller på att ta form – rutinerade lirare kämpar om VM-plats

Säsongen är över för Mika Kohonens SPV.
Alla tiders blåvita innebandyspelare Mika Kohonen alltjämnt med i leken. Säsongen är över för Mika Kohonens SPV. Bild: Juhani Järvenpää / Salibandyliiga Mika Kohonen,seinäjoen pelivelje,Salibandyseura viikingit

VM i innebandy startar för Finlands del den 3 december med start mot Tyskland. Chefstränare Petri Kettunen har tagit ut en landslagstrupp inför den sista EuroFloorball Tour-turneringen innan VM.

Turneringen, som går av stapeln i Växjö i Sverige, är den sista möjligheten för spelarna att visa vad de går för, och samtidigt en generalrepetition inför VM i Riga den 3-11 december.

Finland möter Schweiz fredagen den 4 november, Tjeckien den 5 november och Sverige söndagen den 6 november. Några dagar senare, den 10 november, offentliggörs det slutliga VM-laget.

Totalt 40 namn finns på listan över potentiella VM-spelare. Den listan hittar ni här.

Bland de 23 spelare som åker till Växjö finns bland andra sex rutinerade herrars namn som var med och vinna Finlands senaste VM-guld år 2010: Mika Kohonen, Jani Kukkola, Mika Moilanen, Tero Tiitu, Tatu Väänänen och Juha Kivilehto.

Två landslagsnykomlingar återfinns i truppen: målvakten Lassi Toriseva, till vardags i Tammerforslaget Classic samt den inhemska poängbörsettan Jari Hankkio, till vardags i SPV från Seinäjoki.

Hela den senaste ETF-truppen hittar ni via denna länk!