Hoppa till huvudinnehåll

VM-meriterade Sani Kaita skriver på för RoPS – sex år gammalt rött kort spökar fortfarande

Sani Kaita får rött kort.
Situationen som kom att prägla Sani Kaitas karriär: Rött kort under matchen mot Grekland. Sani Kaita får rött kort. Bild: Yuri Kotchetkov / EPA / All Over Press Sani Kaita,Världsmästerskapet i fotboll 2010

Rovaniemiklubben RoPS har redan inlett lagbygget inför fotbollsligasäsongen 2017. Den nyaste förstärkningen lystrar till namnet Sani Kaita – och är mest känd för ett rött kort under fotbolls-VM 2010.

Kaita har provspelat för RoPS redan i två och klubben meddelar nu att man skrivit på ett kontrakt som täcker fotbollsligasäsongen 2017. Kaita trivs bäst i bottnen av mittfältet.

– Vi är riktigt nöjda med att få en spelare av den här kalibern till polcirkeln, myser tränaren Juha Malinen i ett pressmeddelande.

– Han visade vilja att ta sig upp till toppen igen under testperioden och han är fortfarande ung som spelare, fortsätter Malinen som också jämför den 30-årige Kaita med Claude Makelele.

Under höjden av sin karriär vid decennieskiftet 2010 spelade Kaita för bland andra AS Monaco och Lokomotiv Moskva. Kaita var också en del av öppningselvan i det nigerianska landslaget under fotbolls-VM 2010 – i de två första matcherna.

Tappade fattningen mot Grekland

Efter den första matchen mot Argentina, där Kaita markerade Lionel Messi i 90 minuter blev ett hjärnsläpp mot Grekland den stora snackisen. Kaita sparkade Vassilis Torosidis en halvtimme in i matchen och blev utvisad. Se video på situationen här!

Efter VM i Sydafrika har Kaita inte spelat landslagsfotboll. På klubbnivå kommer nigerianen närmast från spanska Hercules, där han spelat fyra matcher under 2016.

Juha Malinen kommenterar också incidenten i klubbens pressmeddelande.

– Han gjorde ett misstag, Grekland vann matchen och Nigeria föll ut. Efter det fick Sani allvarliga dödshot, avslöjar Malinen.

RoPS avslutar sin fotbollsligasäsong 2016 på söndag med en hemmamatch mot HIFK, som fortfarande är i farozonen för ligakval.

Läs också