Hoppa till huvudinnehåll

När restaurang Salve flyttade följde fredagspojkarna med

Stamgästerna flyttade med när anrika restaurang Salve bytte lokal. Gamla Salve var gemytligare, tycker Caj Grönholm men strömmingarna smakar också i den nya lokalen.

Salve som verkat på samma plats sedan 1897 måste flytta, eftersom husbolaget inte förnyade restaurangens hyreskontrakt. Restaurangägaren HOK-Elanto hittade inte en gemensam lösning med husbolaget. Den 16.9.2016 gick flyttlasset till en lokal 100 meter bort.

- Vi blev nog så vana med det gamla Salve. Tack vare att det var mindre så var det också en smula gemytligare. Men restauratören har gjort sitt yttersta för att få oss att trivas här och nu gör vi det också. All interiör är från den gamla restaurangen hämtad hit, det är det som vi tycker om. Vi har vårt stambord, vi har våra gamla stolar och vi trivs nog här, säger Caj Grönholm som är stamgäst på Salve.

  • Förbundspennan: Hela NÅID skidar

    Idrottschefen Tobias Karlsson

    I elva års tid har jag jobbat i idrottsorganisationer i olika roller. Elva år som innehåller både framgång och besvikelser. Elva år som skapar perspektiv om vad som kan lyckas, och tvärtom. För mig som idrottsledare finns det två saker som speciellt har skapat huvudbry hos mig.

  • Tomma tomter i Borgå får liv

    Byggplanerna framskrider på tomma tomter i Borgå centrum.

    Nu rör det på sig för de centrala tomter i Borgå som står oanvända. På den så kallade Etolatomten ska bostäder byggas och marknadsföringen är i gång. Också de andra tomma tomterna ska få bostäder och affärer. Borgås biträdande stadsdirektör Fredrick von Shoultz kommenterar läget för de tomma tomterna vid Fredsgatan, Etolahuset, Hopeakvarteret och stadshuset.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen