Hoppa till huvudinnehåll

När restaurang Salve flyttade följde fredagspojkarna med

Stamgästerna flyttade med när anrika restaurang Salve bytte lokal. Gamla Salve var gemytligare, tycker Caj Grönholm men strömmingarna smakar också i den nya lokalen.

Salve som verkat på samma plats sedan 1897 måste flytta, eftersom husbolaget inte förnyade restaurangens hyreskontrakt. Restaurangägaren HOK-Elanto hittade inte en gemensam lösning med husbolaget. Den 16.9.2016 gick flyttlasset till en lokal 100 meter bort.

- Vi blev nog så vana med det gamla Salve. Tack vare att det var mindre så var det också en smula gemytligare. Men restauratören har gjort sitt yttersta för att få oss att trivas här och nu gör vi det också. All interiör är från den gamla restaurangen hämtad hit, det är det som vi tycker om. Vi har vårt stambord, vi har våra gamla stolar och vi trivs nog här, säger Caj Grönholm som är stamgäst på Salve.

Läs också

 • Språkkonflikt inom församlingarna i Borgå

  De finska och de svenska ofta oense i fastighetsfrågor.

  Förslaget att sälja svenska församlingshemmet i Borgå fick språkkonflikten inom samfälligheten att blossa upp igen. "I bakgrunden var det att det svenska ska bort", säger Ingolf Lindén.

 • Långt över 100 döda efter kraftigt skalv i Mexiko

  Uppemot 50 hus rasade samman enbart i Mexico City.

  Den officiella dödssiffran efter jordbävningen i centrala Mexiko har stigit till 149. Den befaras stiga betydligt. Räddningsarbetare och frivilliga gräver frenetiskt efter överlevande i kollapsade byggnader.

 • Vart går dina skattepengar egentligen?

  Vad kostar undervisning och hälsovård för samhället?

  Våra skatter är en outsinlig källa för missnöje. Vad får man riktigt för alla skatter man betalar? Till exempel skolgång som är gratis för eleven men kostar närmare 9000 euro per år för samhället.

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen