Hoppa till huvudinnehåll

Mourinho tillbaka – då blev United krossat av Chelsea

Chelsea.
Chelsea hade lekstuga mot Manchester United. Chelsea. Bild: EPA Chelsea FC

José Mourinho återvände till Stamford Bridge – och blev förnedrad. Från första till sista minut blev Manchester United bortspelat av Chelsea.

Under sin första sejour i Chelsea blev José Mourinho för evigt en ikon i Chelsea-kretsar. Portugisen fixade Londonklubbens första ligatitel på många herrans år.

När Mourinho kom tillbaka för några säsonger sedan tog Chelsea en ny ligapokal. I fjol kraschade ändå förhållandet och Mourinho åkte ut med huvudet före efter en katastrofal höst.

På söndagen var han tillbaka på Stamford Bridge som motståndartränare. Manchester United ställde upp för en klassisk toppdust mot Chelsea – och blev helt utspelat.

"Strålande insats"

Efter en minuts spel rullade Pedro in 1–0 för Chelsea och det målet angav tonen för Mourinhos comeback-kväll i London. Det blev en total förnedring.

Gary Cahill skickade in 2–0 före paus och i den andra halvleken ökade pånyttfödde Eden Hazard och nyförvärvet N’Golo Kante på till slutresultatet 4–0.

– Vi dominerade hela vägen. Det var en strålande insats, säger Cahill i en tv-intervju.

Tre lag på samma poäng

United hade inget att sätta emot ett Chelsea som har imponerat på sistone. Tack vare att Manchester City tidigare på söndagen tappade poäng hemma mot Southampton ligger Chelsea bara en poäng från serieledning.

Toppstriden i Premier League är ett riktigt getingbo. City, Arsenal och Liverpool har alla tjugo poäng. Tottenham och Chelsea står på 19.

Manchester United är trots storförlusten med i tätstriden. Laget parkerar sex poäng bakom ledartrion.

Resultat, Premier League:

Manchester City–Southampton 1–1 (0–1)
Chelsea–Manchester United 4–0 (2–0)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport