Hoppa till huvudinnehåll

Trippel för Ruoste – putsade prisbordet i Horse Show

Henri Ruoste
Henri Ruoste gjorde väl ifrån sig under Horse Show i Helsingfors. (arkivbild) Henri Ruoste Bild: Sonja Holma / SRL em danmark

Henri Ruoste deltog i tre tävlingar i Helsinki International Horse Show och vann dem alla. På söndag knep han segern i Knock Out-tävlingen.

Ruoste och hästen Roble hade redan vunnit torsdagens och lördagens dressyrtävlingar och då det var dags för Knock Out-tävling på söndag var ekipaget igen bäst.

Ruoste slog ut Stella Hagelstam med hästen New Hill Julitrean i den första omgången och i finalen stod Anna von Wendt och Denzel för motståndet.

Von Wendt är regerande finsk mästare i dressyr, men kunde inte rå på ekipaget Ruoste/Roble i finalen. Ruoste fullbordade den fantastiska veckan med en tredje seger i söndagens lite ovanligare tävlingsform.

– Jag tycker att det här formatet är ganska roligt, lekfullt och förhoppningsvis även intressant för publiken. Det var roligt att rida, konstaterade Ruoste i Yle Urheilus intervju.

Trea i tävlingen var svensken Per Duvefelt med hästen Edvin.

Schweizisk seger i banhoppning

I banhoppningen blev det en seger för Romain Duguet från Schweiz med hästen Quorida de Treho före fransmannen Mathieu Billot och Shiva d'Amaury.

Tyskland lade beslag på tredje platsen, då Meredith Michaels-Beerbaum och hästen Comanche lyckades aningen bättre i omhoppningsomgången än belgaren Pieter Devos.

Bästa finländare i tävlingen var Maiju Mallat med Vatson Sitte. Ekipaget drog på sig fem felpoäng i grundomgången och tog sig inte vidare till omhoppningsomgången. Finländaren slutade på en 24:e plats.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport