Hoppa till huvudinnehåll

Anna von Wendt tvåa och sexa i Helsinki International Horse Show

Anna von Wendt med sin häst
Anna von Wendt med sin häst. Anna von Wendt med sin häst Bild: Yle/Christoffer Kaski dressyr,häst

Björkbodabon Anna von Wendt från Kimitoön jagade i helgen nya framgångar när hon deltog i Helsinki International Horse Show.

Den här gången fick dock von Wendt, som är finsk mästare i dressyr, nöja sig med lite mer blygsamma placeringar.

I söndags blev von Wendt och hästen Denzel tvåa i Knock Out-tävlingen och i lördags slutade Björkbodabon på sjätteplats i dressyr.

- Tävlingen började på torsdagen och då var jag åttonde. Då var jag ganska missnöjd med mina poäng. På lördagen gick det lite bättre, jag hade några missar men han (Denzel) var bättre än på torsdagen. Därför var jag helt nöjd, säger von Wendt.

Knock Out-tävlingen var en ny, men rolig, erfarenhet för von Wendt.

- Det var första gången som jag var med och det var ganska spännande då jag inte visste hur det skulle gå till. Två ekipage rider samtidigt och sedan har både publiken och domarna möjlighet att ge sin åsikt. Publiken kan ge sin åsikt med applåder och sedan har domarna sista ordet, föklarar von Wendt.

Enligt von Wendt är det en fin möjlighet att få tävla på Helsinki International Horse Show.

- Det är fint att få rida där då det är flera tusen i publiken. Nu är det ju helt annat än att rida i en mindre tävling. Den där känslan när man rider in på banan och atmosfären är en helt annan. Det är nog en jättefin känsla, berättar von Wendt.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland