Hoppa till huvudinnehåll

Ungdomars våghalsiga lek i Reso upprör

Riksväg 25 i Ekenäs, den så kallade nestekorsningen.
Bilden tagen i annat sammanhang. Riksväg 25 i Ekenäs, den så kallade nestekorsningen. Bild: Yle/Minna Almark nestekorsningen,Ekenäs

Myndigheterna och personalen på Nestes raffinaderi i Nådendal vill att den livsfarliga lek barn och ungdomar ägnar sig åt vid Nestevägen i Reso, som leder till raffinaderiet, ska upphöra omedelbart.

Upp till 200 tungt lastade tankbilar kör dagligen på Nestevägen. Nu har barn och unga fått för sig att springa ut eller köra med moped och cykel mitt framför lastbilarna och har vid några tillfällen till och med stannat framför bilarna för att sedan hoppa undan i sista stund.

Skogen intill Nestevägen är i synnerhet kvällstid en populär plats för ungdomar i olika åldrar. Raffinaderiets egna chaufförer är förberedda på att ungdomarna rör sig i området men för övriga chaufförer, som inte kör där så ofta, kan ungdomarna komma som en överraskning. Överraskningen kombinerat med den långa bromssträckan de tunga lastbilarna kräver kan leda till mycket farliga situationer.

Myndigheterna och raffinaderiets personal vädjar nu till barnens föräldrar för att få slut på den livsfarliga leken.

Läs också