Hoppa till huvudinnehåll

Efter twitterskandalen: Valavuori sparkad

Aleksi Valavuori håller i en mikrofon.
Aleksi Valavuori. Aleksi Valavuori håller i en mikrofon. Bild: Petteri Paalasmaa/All Over Press Aleksi Valavuori

Espoo United har avskedat basketlagets sportchef Aleksi Valavuori. Basketpersonligheten blev häftigt kritiserad efter några misslyckade homofobiska tweets som han bortförklarade som skämt.

Espoo United meddelar på sin webbplats att laget sagt upp Valavuoris kontrakt med klubben och att de söker en ny sportchef.

– Valavuoris arbetsförhållande avslutas med omedelbar verkan. Espoo United fortsätter sitt arbete med ungdoms- och toppidrotten med målet att skapa bästa möjliga förutsättningar för unga idrottare att utvecklas till proffsidrottare. Till dessa omständigheter hör att miljön ska vara säker för alla, och att idrottarna får vara sig själva. Även klubbens anställda är en del av denna gemenskap, skriver klubbens vd Olli Aro.

Hoppa över Twitterpostning

Valavuori förkrossad

Valavuori kommenterar situationen i ett meddelande som han publicerat på twitter. Han skriver att han förstår klubbens beslut men att han trots det är förkrossad över att ha blivit av med sitt drömjobb.

– Jag kan inte skylla på någon annan än mig själv. Jag gjorde ett misstag och accepterar konsekvenserna. Men en homofobiker är jag inte. Vad jag vill minnas så har jag ofta försvarat minoriteter och jämställdhet. Tyvärr begravs allt det goda under en dum tweet.

Hoppa över Twitterpostning

Valavuori tackar också klubbägaren Jussi Salonoja och vd:n Olli Aro för att ha fått arbeta med klubben och för den taktfulla avskedningen.

Läs också